Rijschool Vlaams Brabant

Rijschool West-Vlaanderen gezocht? Bekijk hier enkele aanbevolen rijscholen. Bent u zelf eigenaar van een rijschool en wilt u hier graag vermeld worden? Klik dan hier.

Rijschool Vlaams Brabant Overzicht

Rijschool Traffix: Home

Vanaf donderdag 28 februari vind je Rijschool Traffix Puurs op onze gloednieuwe locatie: R. Verbelenstraat 19D te Puurs. In ons ruim leslokaal bieden we naast vormingsmomenten voor de begeleiders nu ook theoriecursussen cat. B aan. De volgende lessenreeks start in de krokusvakantie op maandag 4 maart om 10u. Vanaf 27 augustus opent Rijschool Traffix een nieuwe vestiging te Mechelen op de Antwerpsesteenweg 106 B Het terugkommoment is het laatste luik in de vernieuwingen van de rijopleiding die de Vlaamse regering in 2017 heeft opgestart. Alle nieuwe bestuurders, die na 1 oktober 2017 een voorlopig rijbewijs behaalden, zullen deze vier uur durende sessie moeten volgen, tussen de 6 en de 9 maanden na het behalen van hun definitieve rijbewijs.

 


Lefever – De beste rijschool in het land!

We bieden lessen aan voor rijbewijs A (moto: Am-A1-A2-A, B+code 372), B (wagen: automaat of manueel), C (vrachtwagen+vakbekwaamheid) en aanhangwagen(BE en CE).  U kan bij ons ook terecht voor de theoretische lessen voor het rijbewijs B en C, alsook voor het vormingsmoment voor begeleiders. Klik verder op deze site voor meer informatie. Nog vragen? Dan kan je ons contacteren via mail, telefoon of gewoon eens binnen lopen tijdens de openingsuren van de rijschool. Vanaf 17 jaar kan je je dromen waar maken en je rijbewijs behalen!
In onze rijschool staat er dagelijks een team klaar om u op een veilige manier doorheen deze leerperiode te helpen. 

Rijschool Mercator, rijschool,auto, motor, vrachtwagen en bus

Rijschool Mercator is een begrip in de rijschoolwereld.
Al sedert meer dan 40 jaren leren we je rijden met zowat alles waarvoor je een rijbewijs nodig hebt. En we doen dat goed, getuige ons stijgende succes!

Rijschool Mercator baseert haar opleidingen op de zogenaamde GDE-Matrix. Die definieert niet enkel hoe technisch met een voertuig wordt gereden. De GDE-Matrix staat ook voor een doorgedreven verkeersinzicht, risico-inschatting én de juiste verkeersattitude van de leerling-bestuurder. Ook ontwikkelden we voor onze opleidingen een modulaire indeling, gebaseerd op leerdoelen voor de rijopleiding. Dit maakt dat onze rijlessen veel intensiever zijn dan in andere rijscholen, waar er soms alleen op het afleggen van kilometers wordt gefixeerd. Wij tellen geen kilometers, wél leermomenten!

Hier opgenomen worden?

Wilt u hier mee opgenomen worden? Mail voor meer info naar info@seobureau.be

De resultaten van onze hoge slagingspercentage in Den Haag is hoog. Leerlingen slagen gemakkelijk in 1 keer en beoordelen ons gemiddeld met een 9,6. Wist je dat je door een tussentijdse toets te volgen bij het CBR je slagingspercentage gemiddeld met 30% STIJGT!

Terugkommoment

Het terugkommoment duurt vier uur en bestaat uit drie onderdelen:

  • een introductie (30’)
  • praktijkoefeningen op een afgesloten terrein (2u)
  • een groepsgesprek (1u30’)

Je bent verplicht om van begin tot einde aanwezig te zijn. Kom je te laat, dan mag je helaas niet meer deelnemen en moet je een nieuwe afspraak maken. Zorg er dus zeker voor dat je 15′ voor het aanvangsuur aanwezig bent! Je hebt ook je identiteitskaart en een geldig rijbewijs nodig om te mogen deelnemen.

Tijdens het praktijkgedeelte wordt vooral ingezet op sensibilisering en dus op het voorkomen van ongevallen. Je ervaart wat er gebeurt (met jezelf én met je wagen) wanneer je een noodstop moet maken, wanneer je één seconde bent afgeleid, of hoe het voelt wanneer je een glaasje teveel hebt gedronken.